Om Gränden

En restaurang i Malmö med himlen som tak

Hur allt började

Gränden öppnade 1995 och var från början en förlängning av Elysées kök där vi serverade Elysées meny utomhus på en mindre utomhusyta. Ytan var liten men pittoresk. Ganska snabbt såg vi en trend att det var väldigt populärt att beställa grillad mat och vi beslöt oss då för att sommaren 1996 servera endast grillad mat och då i form av tre varianter grillspett med tillbehör.

Kombinationen mat och miljö på Gränden visade sig vara ett oslagbart koncept och med dåtidens marknadsföring av reklamflyg ökade antalet gäster markant.

Inte sällan fick vi besök från andra delar av Skåne och Danmark i samband med att Öresundsbron öppnade vilket var otroligt kul.

Genomtänkt för att du skall trivas

Några år senare beslöt vi oss för att expandera Gränden rejält och detta skedde i olika etapper. Den största ombyggnaden kom tidigt 2000 talet då vi inte bara expanderade på bredden men även på höjden i form en gedigen balkong som sträcker sig längst hela Gränden. Balkongen kommer från en gammal Engelsk järnvägsstation som skulle rivas och vi såg då en fantastisk match med vår miljö.

Vi vinner

År 2002 fick Gränden utmärkelsen Malmös finaste innergård med motivering av att miljö och natur som kom tillsammans och skapar en fantastisk atmosfär. Detta är vi otroligt stolta över och försöker hela tiden bevara det vackra med vår miljö som en röd tråd i vad vi erbjuder våra gäster.

Till sist

Vårt grillkoncept har hela tiden bestått med grundtanken att erbjuda god mat och mysig miljö till ett överkomligt pris.

Varmt välkomna till oss!

 Malmborgens gästklubb

För spännande tips och unika erbjudande; skriv upp dig för vårt nyhetsbrev som kommer 1 gång i kvartalet.

* indicates required
För att vara medlem hos oss krävs att vi får skicka e-post med information till dig.
Vi är måna om att den information du lämnat till oss stannar hos oss & självklart kan du när du vill stoppa utskicken (då stoppas även ditt medlemskap).
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Öppettider 

Mån-tors: 17.00 - 23.00
Fredag: 17.00 - 24.00 (Obs! 18/8 16.00-24:00)
Lördag: 16.00 - 24.00 
Söndag: Stängt, besök oss gärna på Elysée

Hitta hit

50 meter från Gustav Adolf Torg finner du oss. Stadt Hamburgsgatan 2, 211 38 Malmö

Kontakt

Ring oss: 040 - 12 38 95
E-post:
info@malmborgen.se

Gränden är en del av Nöjeskvarteret Malmborgen, en nöjeskoncern som etablerades 1968. Besök gärna våra andra fantastiska enheter.
Elysée, Pickwick, S:t Markus Vinkällare, Club Privé, Swing Inn Nightclub, Orvars korvar.