Köpvillkor

1. Allmänt

Följande allmänna köpvillkor (”Köpvillkoren”) gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) av produkter via malmborgen.se & genom någon av malmborgen.se undersidor.

För att kunna göra ett köp i Malmborgen webbshop måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter.

Hänvisningar i Köpvillkoren till “Malmborgen” eller ”vi” är till Swing Inn AB, org. nr 556190-8541.

Malmborgen förbehåller sig rätten att när som helst ändra Köpvillkoren, utan att meddela dig i förväg. Den version av Köpvillkoren som du godkänner vid din beställning gäller för ditt köp.

Om du har några frågor om Malmborgen, eller om Köpvillkoren, vänligen kontakta info@malmborgen.se.

Tack för att du väljer att handla i Malmborgens webbshop!

2. Beställning

För att göra en beställning ur Malmborgens webbshop måste du vara minst 18 år gammal.

De priser som anges i Malmborgens webbshop är inklusive lagstadgad mervärdeskatt, och exklusive fraktkostnad. Prisavvikelser kan förekomma i förhållande mellan Malmborgens webbshop och någon av våra verksamheters fysiska restauranger/verksamheter.

När en beställning är mottagen av oss bekräftas den genom ett automatiskt e-postmeddelande med information om din order. Kontrollera alltid din orderbekräftelse så att den stämmer.

För det fall den beställda produkten av någon anledning inte kan skickas dig kommer du snarast möjligt att meddelas detta. Om vi redan mottagit din betalning kommer i sådant fall återbetalning göras med aktuellt belopp med hjälp av samma betalningsmedel som du använt vid din betalning.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och produktsortiment utan föregående avisering. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att ändra i eller annullera beställning. Detta gäller även om orderbekräftelse redan har mottagits. Om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att avboka din beställning.

2.1. Utlandsbeställning

I dagsläget ombesörjer Malmborgen enbart leveranser inom Sverige.

3. Betalningsalternativ

3.1. Kortbetalning

Du kan betala din beställning med:

  • Giltigt betalkort (Visa, Mastercard, JCB, Diner, Amexkort).
  • Via faktura Hips 14 dagar.
  • Swish.
  • Betalning vid hämtning.

Vi sparar och registrerar aldrig känslig information, som exempelvis kreditkortsuppgifter. Denna information är krypterad och går direkt till banken. Betalning sker krypterat

Vid val av faktura kommer Hips  att pröva din ansökan om att få faktura och kreditupplysning kan komma att inhämtas.

3.3. Presentkort/Värdecheck

Presentkort eller värdecheck som utställts av Malmborgen.se kan endast användas för betalning i På Nöjeskvarteret Malmborgen fysiska verksamheter. Presentkort går ej att omvandla till kontanter, förlänga giltighetstid och därmed gäller ej heller distansköplagen på presentkort.

4. Leveranstid

Leveranstiden räknas från det att Malmborgen har bekräftat beställningen.

4.1. Fysiska varor

Leveranstiden kan variera mellan 0-7 dagar beroende på typ och tillgänglighet.

4.2. Biljetter & Presentkort

Leverans sker omedelbart efter att betalning utförts via e-post, för specialarrangemang kan det dock dröja fram till dagen före innan biljetter kommer. Kvitto för utförd betalning kommer dock direkt. För det kund valt att få biljett/ presentkort fysiskt kan leveranstiden vara upp till 5 arbetsdagar. Biljett skall alltid medtagas i digital eller fysisk form och skall fungera att “scanna” av. 

5. Leveransalternativ

5.1 Presentkort & biljetter

Levereras digital direkt efter genomförd betalning.

5.2 Catering

Matvaror skall hämtas på angiven tid och plats, om uthämtning ej sker har restaurangen rätt att efter 1 dygn kassera maten utan att vara återbetalningsskyldig.

6. Ångerrätt

Enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du som kund 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Malmborgen detta inom 14 dagar från mottagandet av den beställda produkten (ångerfristen) eller från den dag du fick den sista produkten i en beställning om flera produkter i din besittning. Du kan utnyttja din ångerrätt direkt efter ditt köp och behöver alltså inte invänta att ångersfristen ska börja löpa.

Ångerrätten gäller inte för specialbeställningar, det vill säga en vara som tillverkats efter dina särskilda önskemål, till exempel ett presentkort eller matvaror.

En biljettbokning kan ångras fram till dess att betalning har skett. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller däremot inte vid köp av evenemangsbiljetter. När betalning har skett är Kunden därför bunden av sitt köp. Biljetter som betalats över webben återköps inte. Förlorad eller ej utnyttjad biljett ersätts inte. Att välja faktura som betalmetod är likställt med köpt biljett även om betalning skall ske först vid senare tillfälle.

Om du vill ångra köpet ska du, innan ångerfristen löpt ut, meddela detta skriftligen till oss, genom att skicka brev eller mejla oss. Du kan också fylla i och skicka oss Konsumentverkets standardformulär.

Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten. Då du ansvarar för produkten till dess att vi mottagit denna är det viktigt att produkten är väl emballerad, och om möjligt, i originalkartong. Produkten ska skickas eller lämnas i retur inom två veckor räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt inkommit till Malmborgen.

När du ångrar ditt köp betalar Malmborgen tillbaka det belopp som du betalat för varan, inklusive fraktkostnaden (ej att förväxla med returfrakten i stycket ovan). Om du väljer att behålla delar av din beställning återbetalas inte fraktkostnaden. Återbetalning av varan som returnerats sker inom 14 dagar.

På det belopp som ska återbetalas har Malmborgen rätt att dra av en summa motsvarande produktens värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

7. Reklamation

Vi undersöker alltid noggrant de produkter du har beställt innan vi packar och skickar dem till dig. Detta för att minimera risken att du får fabriksskadat gods. Trots detta kan det ibland uppstå transportskador under frakten. Skulle produkten vara trasig eller felaktig när den anländer får du reklamera produkten.

När vi mottagit din reklamation kommer vår kundsupport att höra av sig till dig inom 5 arbetsdagar. Malmborgen väljer själv om felet ska åtgärdas eller om du ska få en ny produkt. Tänk på att din ersättningsvara kan ta upp till normal leveranstid om vi inte har den på lager. Om vi inte längre har en likadan eller likvärdig produkt som den ursprungliga, reklamerade varan kommer Malmborgen att återbetala vad du som kund betalat för varan.

Om du är missnöjd med ett reklamationsärende kan du alltid vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden på www.arn.se eller postadress Box 174, 101 23 Stockholm för prövning av den aktuella tvisten. Vid eventuell tvist kommer SOVA att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Den som är bosatt inom EU och vill framföra ett klagomål till oss angående en vara som köpts genom vår e-handel kan göra detta via EU:s sida om tvistlösning på nätet. Ange då info@malmborgen.nu som vår kontaktmail när en sådan efterfrågas.

Personuppgifter

Vår GDPR policy återfinns här.

12. Produktfakta och ansvar

Hos Malmborgen hittar du bara välkända kvalitetsprodukter från ledande leverantörer. Vi tar dock inget ansvar för produkternas verkan eller funktion. Vi reserverar oss för skrivfel gällande tekniska fakta, informationstexter, prishöjningar hos leverantören samt av misstag felaktigt angivna priser samt för slutförsäljning.

Dessa Köpvillkor utesluter eller begränsar inte vårt ansvar där det skulle vara olagligt att begränsa eller utesluta sådant ansvar. Malmborgen tillämpar gällande konsumentlagstiftning.

Malmborgen ansvarar inte för indirekta förluster som uppstår till följd av den huvudsakliga förlusten eller skadan, till exempel utebliven vinst eller förlorade affärsmöjligheter, eller för underlåtelse att leverera produkterna eller uppfylla några av våra andra åtaganden enligt dessa Köpvillkor där denna underlåtelse beror på omständigheter som ligger utanför vår kontroll (force majeure).

Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på SOVAs webbplats är begränsad till det totala beloppet för din beställning.

13. Immateriella rättigheter

Allt innehåll och alla immateriella rättigheter, såsom varumärken och upphovsrätt på malmborgen.se tillhör Swing Inn AB. All användning av malmborgen.se eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar av detta, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillstånd från Swing Inn AB.